Verdachte van witwassen aangehouden

woensdag 15 februari 2017

Eindhoven - Dinsdagavond 14 februari is een 54-jarige man uit Eindhoven aangehouden als verdachte van witwassen. Ook kon hij zich niet legitimeren.

De politie zag de man in zijn auto over straat rijden, toen deze een agressieve stuurbeweging maakte, was dat aanleiding om de automobilist aan de kant te zetten in de Gestelsestraat. Bij fouillering troffen de agenten 10.000 euro in contanten bij de man aan. Hij kon geen goede verklaring geven over de herkomst van het geld. Het geld en de auto, een BMW X6,  zijn in beslag genomen, de man is ingesloten. 

Witwassen

Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

In alle onderzoeken die de politie doet, wordt gekeken of er sprake is van witwassen. Naast het veroordelen van de dader wordt ook gekeken of de dader zijn crimineel verkregen geld heeft witgewassen (dure goederen voor heeft gekocht). Als dat zo is volgt er een ontnemingsonderzoek dat er uiteindelijk toe moet leiden dat de dader dat geld of die dure auto kwijt raakt.

Wat doet de politie ter bestrijding van witwassen?​

 

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Valkenswaard | 112 alarmeringen Valkenswaard | Goedkoop Tanken in Valkenswaard | Supermarkten in Valkenswaard | Weerbericht Valkenswaard