Drie aanhoudingen na aantreffen hennep in auto

woensdag 22 februari 2017

Eindhoven - Agenten hielden dinsdagavond 21 februari 2016 in Eindhoven een bestuurder en twee inzittenden van een auto aan na het aantreffen van hennep in de kofferbak.

Tijdens een controle van een auto roken agenten een sterke henneplucht. In de kofferbak van het voertuig troffen zij twee bigshoppers met hennep aan. Deze zijn in beslag genomen. De bestuurder van de auto, een 21-jarige Eindhovenaar, en twee Eindhovense inzittenden van 20 en 26 jaar werden aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek. De auto waarin het stel zat is ook in beslag genomen.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in drugs. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde drugshandel is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan om hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Door met elkaar het onzichtbare zichtbaar te maken kunnen we samen met het OM, gemeenten, de Belastingdienst, de FIOD, maar ook bijvoorbeeld met woningcorporaties, autoverhuurders, de horecasector en andere private partijen, een vuist maken hiertegen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Valkenswaard | 112 alarmeringen Valkenswaard | Goedkoop Tanken in Valkenswaard | Supermarkten in Valkenswaard | Weerbericht Valkenswaard