Explosie veroorzaakt grote schade

donderdag 29 december 2016

Eindhoven - Een explosie bij een woning aan de Honthorststraat heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 04.00 uur voor grote schade gezorgd. Vooralsnog is onduidelijk wat de explosie exact heeft veroorzaakt.

De bewoner van het huis werd wakker van een harde knal en ging kijken wat er aan de hand was. Hij zag dat de hele woonkamer vol rook stond en de voorpui zwaar beschadigd was. Meerdere ruiten sneuvelden. Hij alarmeerde de politie in de veronderstelling dat er zwaar vuurwerk naar binnen was gegooid. Wat uiteindelijk de explosie heeft veroorzaakt is echter ook na technisch onderzoek nog niet eenduidig vastgesteld. De man bleef ongedeerd.

Toen agenten bij de woning kwamen zagen ze dat niet alleen het huis, maar ook meerdere geparkeerde auto’s als gevolg van rondvliegende stukken steen flink beschadigd waren. De straat werd ten behoeve van nader onderzoek afgesloten. Daarmee waren forensisch rechercheurs tot ver in de dag druk doende. De mogelijke sporen die zij veilig stelden worden voor nadere analyse opgestuurd naar het NFI, in de hoop duidelijkheid te krijgen over het gebruikte explosieve materiaal.De bewoner werd op het politiebureau gehoord en deed aangifte. Vooralsnog is er voor de recherche geen reden te veronderstellen dat sprake is geweest van een gerichte actie.

De politie is erg geïnteresseerd in mensen die mogelijk in of in de omgeving van de Honthorststraat rond de tijd van de explosie iets verdachts heeft gezien. Denk daarbij aan personen of voertuigen. Of misschien zijn er mensen die al eerder iets hebben gezien of gehoord dat ons kan helpen. Schroom niet om uw informatie te delen via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. U kunt ook gegarandeerd anoniem melding doen op de website www.meldmisdaadanoniem.nl .

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Valkenswaard | 112 alarmeringen Valkenswaard | Goedkoop Tanken in Valkenswaard | Supermarkten in Valkenswaard | Weerbericht Valkenswaard