Politie treft 70 kilo illegaal vuurwerk aan in woning

vrijdag 23 december 2016

Veldhoven - De politie heeft donderdag in een woning in Veldhoven ongeveer 70 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en de 34-jarige bewoner is aangehouden.

De politie had informatie dat vanuit de woning illegaal vuurwerk te koop werd aangeboden. Daarop werd donderdagmiddag rond 16.30 uur een doorzoeking gedaan. In het schuurtje achter de woning troffen agenten ongeveer 70 kilo illegaal vuurwerk aan. Het ging daarbij onder andere om zwaar vuurwerk zoals zogenoemde shells en cobra’s. Het vuurwerk is op een veilige manier afgevoerd en zal worden vernietigd. De bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. 

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat illegaal vuurwerk in grote hoeveelheden opgeslagen wordt in woningen en garageboxen midden in woonwijken zonder de nodige veiligheidsvoorzieningen. Net als in dit geval in Veldhoven. Dit alles brengt zeer grote risico’s met zich mee bij calamiteiten. Vaak is illegaal vuurwerk ook te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. 

De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal en professioneel vuurwerk, omdat dit vuurwerk zowel overlast als forse schade veroorzaakt. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden heeft altijd zin. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Bezoek ook onze themapagina over vuurwerk.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Valkenswaard | 112 alarmeringen Valkenswaard | Goedkoop Tanken in Valkenswaard | Supermarkten in Valkenswaard | Weerbericht Valkenswaard