Arsenaal aan wapens aangetroffen na aanhouding verwarde man

dinsdag 13 december 2016

Eindhoven - Een verwarde man met een namaak-vuurwapen is maandagmiddag 12 december aangehouden in het winkelcentrum Kastelenplein. In zijn woning vonden agenten vervolgens een flinke hoeveelheid diverse wapens, patronen en vuurwerk.

Kort na 13.30 uur meldde een getuige dat ze een man met een vuurwapen in zijn broeksband in het winkelcentrum zag lopen. Agenten zijner meteen naartoe gegaan en konden de verdachte daar aanhouden. Hij had een namaak-wapen in een broekspijp zitten. Elders in het winkelcentrum lag een tasje van de man met daarin onder meer een patroonhouder, een patroon en een mes.De politie is vervolgens naar de woning van de man aan de Cavallilaan gegaan. In het huis troffen ze een arsenaal aan wapens aan, zoals drie handvuurwapens, een geweer, twee kruisbogen, een taser, een ploertendoder, boksbeugels, messen, bijlen, nepvuurwapens, luchtdrukwapens en pepperspray. Daarnaast lagen er bijna een kilo zwaar vuurwerken en honderden patronen in de woning. Alles is in beslag genomen voor verder onderzoek. De patronenhouder die in het tasje van de man zat, bleek bij het geweer te horen dat in de woning lag.Uit onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat er vanuit de woning diverse malen naar buiten is geschoten. Vermoedelijk gebeurde dat onder meer in de nacht van zondag op maandag, maar er zijn daarvan geen meldingen bij de politie binnengekomen. Getuigen kunnen zich alsnog melden bij de politie in Eindhoven-Zuid via 0900-8844.De verwarde man is na zijn aanhouding gedwongen opgenomen in een instelling. De politie doet verder onderzoek en maakt van de zaak een proces-verbaal dat naar het Openbaar Ministerie gaat.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Valkenswaard | 112 alarmeringen Valkenswaard | Goedkoop Tanken in Valkenswaard | Supermarkten in Valkenswaard | Weerbericht Valkenswaard